Hort

L'HORT D'EN PEP

A partir d'un personatge anomenat 'Pep el pagès' hem creat el projecte de l'hort amb els infants. A la tardor i a la primavera dediquem una setmana a la preparació de l'hort. Ens visita en Pep el pagès, que ens explica la seva història, les seves eines i els vegetals que plantarem, etc. Després omplim les jardineres de terra, amaguem les llavors i dos dies per setmana un grup d'infants de diferents aules són els encarregats de cuidar i regar les llavors plantades a l'hort, acompanyats per les educadores complementaries.

D'aquesta manera potenciem el ser conscient de la responsabilitat que té un ésser viu.
Pensem que els infants necessiten un contacte directe amb el món natural. Creiem que és important que des de ben petits nens i nenes puguin veure el que costa aconseguir que un aliment arribi a taula: temps, esforç i constància, entre d'altres.

L'activitat també ens serveix per poder observar els processos de les plantes i el que necessiten, com l'aigua o la terra.



EXPERIMENTACIÓ AMB VERDURES

Els nens han experimentat amb diferents productes de l'hort com a continuïtat del projecte de l'Hort d'en Pep. Han pogut seguir tota l'evolució dels productes vegetals, des de l'inici  del procés, amb la llavor, fins al consum del producte final.


CISTELLES ECOLÒGIQUES

Setmanalment les famílies de Cobi que ho sol·licitin els arribarà una cistella amb productes ecològics de la cooperativa agrícola Tres Quarteres. Les verdures que ens arriben són d'una finca de 5,5 ha que es denomina el Clot de Bartrina. Esta envoltada de bosc, amb aigua abundant i bon clima per a fer verdures durant tot l’any. L’hort està obert a tots els cistellaires que vulguin anar a visitar-lo , donar un cop de mà o a aprendre entre tots com fer horta.

Com a joves pageses aposten pel relleu generacional al camp i valoren la importància de l’existència de petits pagesos al territori per garantir la sobirania alimentària. Per això decideixen treballar una relació directa amb el consumidor i fer-ho partícip actiu d’aquesta idea.  Aquest compromís mutu permet d’una banda treballar de forma digna i per l’altra oferir verdures a un preu just per ambdues parts.

Fan horta ecològica (no apliquen cap tipus de producte de síntesi química) i utilitzen llavors de varietats antigues en molts dels seus cultius; formen part de l’associació Llavors Orientals, a través de la qual es vol conservar el patrimoni genètic de les comarques del Vallès i rodalies.


No hay comentarios :

Publicar un comentario